FAQs

1. Είναι η μαγνητική τομογραφία ασφαλής;
Δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι ή παρενέργειες που συνδέονται με αυτή την εξέταση. Συνιστάται να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και το εξειδικευμένο προσωπικό της Affidea πριν διεξάγετε την μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διευκρινιστεί εάν είστε ή μπορεί να είστε έγκυος ή εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πρόσφατα, ιδιαίτερα δε εάν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβληθήκατε, κατέστησε αναγκαία την εισαγωγή μετάλλου αντικατάστασης αρθρώσεων ή κλιπ.
Η εξέταση μπορεί να χρειαστεί να καθυστερήσει ελαφρώς ώστε να υπάρξει χρόνος για τη θεραπεία της περιοχής γύρω από το σημείο της χειρουργικής επέμβασης που πραγματοποιήσατε. Επίσης, θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και το έμπειρο προσωπικό της Affidea, εάν έχετε κάποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά γνωρίσματα καθώς ενδέχεται να μην μπορείτε να διεξαγάγετε μαγνητική τομογραφία:
• Ορισμένα αποσπάσματα ανευρύσματος στο κεφάλι σας
• Ορισμένες μεταλλικές βαλβίδες στην καρδιά
• Καρδιακό βηματοδότη
• Εσωτερικά εμφυτεύματα στο αυτί (κοχλιακό εμφύτευμα)
• Νευρολογικά διεγερτικά
• Μεταλλικά θραύσματα στο μάτι ή στο λοιπό σώμα
Εάν είχατε ποτέ μεταλλικά θραύσματα στο σώμα σας και ιδιαίτερα στα μάτια σας λόγω τραυματισμού, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε μια ακτινογραφία της περιοχής προτού διενεργήσετε την μαγνητική τομογραφία ώστε να διασφαλιστεί με ακρίβεια ότι δεν εξακολουθούν να υπάρχουν θραύσματα.
2. Τι γίνεται εάν έχω σφραγίσματα ή άλλα οδοντικά εξαρτήματα;
Η μαγνητική τομογραφία μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν έχετε οποιαδήποτε σφραγίσματα ή άλλα οδοντικά εξαρτήματα.
3. Χρειάζεται προετοιμασία για την μαγνητική τομογραφία;
Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει καμία προετοιμασία που να είναι αναγκαία για την μαγνητική τομογραφία. Εκτός εάν υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες, μπορείτε να φάτε και να πιείτε κανονικά και να λαμβάνετε κάθε τακτική φαρμακευτική αγωγή. Θα σας ζητηθεί να διαβάσετε το φυλλάδιο πληροφοριών μας και να συμπληρώσετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο ασφαλείας πριν από την εξέταση.
4. Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας;
Για την εξέταση θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε σε ένα μαλακό τραπέζι και να βολευτείτε όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα σας δοθεί ένα κουμπί συναγερμού το οποίο μπορείτε να πατήσετε σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον γιατρό κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα ακούσετε επαναλαμβανόμενους δυνατούς ήχους και βουητό τα οποία σταματούν και ξαναρχίζουν. Αυτοί οι θόρυβοι είναι φυσιολογικοί. Δεν θα αισθανθείτε τίποτα. Το μηχάνημα είναι ανοιχτό στα δύο άκρα του. Θα σας δοθούν ακουστικά και μπορείτε να επιλέξετε τη μουσική που θέλετε να ακούσετε κατά τη διάρκεια της σάρωσης.
5. Η μαγνητική τομογραφία είναι επώδυνη;
Όχι, η μαγνητική τομογραφία είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Θα πρέπει να μπορείτε να μείνετε ακίνητοι και ξαπλωμένοι για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που χρειάζεται. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να μείνετε ακίνητοι ή ξαπλωμένοι σε επίπεδη θέση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πριν την εξέταση.
6. Πόση ώρα κρατάει μια μαγνητική τομογραφία;
Η εξέταση ενός μέρους του σώματός σας η οποία ονομάζεται και σάρωση, μπορεί να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. Ως εκ τούτου θα χρειαστεί αναλογικά περισσότερο χρόνο για να σαρώσετε περισσότερα από ένα μέρη του σώματός σας. Ο χρόνος της σάρωσης μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με τη διάγνωση που έχει ζητηθεί. Για παράδειγμα, συχνά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την παραγωγή εικόνων υψηλής ανάλυσης όταν οι εξεταζόμενες δομές που σαρώνονται είναι πολύ μικρές.
7. Πώς μπορώ να πάρω τα αποτελέσματα της εξέτασης;
Ο ακτινολόγος θα γράψει ένα πόρισμα, αναλύοντας τα πιθανά ευρήματα κατά την την εξέταση. Το πόρισμα της εξέτασης μπορείτε να το συζητήσετε με τον ίδιο τον ακτινολόγο καθώς και με τον θεράποντα γιατρό σας.
8. Θα νιώθω κλειστοφοβία;
Μια σειρά από ανοιχτά ή ανοικτής διαμέτρου μηχανήματα είναι διαθέσιμα στα διαγνωστικά κέντρα της Affidea για να διευκολύνουν ανθρώπους που μπορεί να αισθάνονται κλειστοφοβία κατά τη σάρωση. Θα σας δοθεί μια σειρήνα που μπορείτε να πατήσετε ανά πάσα στιγμή, εάν για κάποιο λόγο θελήσετε να σταματήσετε την εξέταση.
9. Υπάρχουν παρενέργειες από την μαγνητική τομογραφία;
Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες από την μαγνητική τομογραφία. Δεν χρησιμοποιείται καθόλου ακτινοβολία. Εάν γνωρίζετε ότι έχετε ανεύρυσμα στο κεφάλι σας, μεταλλικές βαλβίδες στην καρδιά, καρδιακό βηματοδότη, εσωτερικά εμφυτεύματα στο αυτί (κοχλιακό εμφύτευμα) ή μεταλλικά θραύσματα στο μάτι σας, θα πρέπει να το αναφέρετε εξαρχής σε ένα μέλος του προσωπικού της Affidea.
10. Μπορώ να κάνω μαγνητική τομογραφία εάν είμαι έγκυος;
Μολονότι η μαγνητική τομογραφία δεν κάνει χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να συστήνεται σε περίπτωση ή πιθανότητα εγκυμοσύνης. Στην περίπτωση αυτή παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον γιατρό σας και ένα μέλος του προσωπικού της Affidea, εάν είστε ή μπορεί να είστε έγκυος.
11. Είναι η Affidea συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ;
Η Affidea έχει σύμβαση με όλα τα Ταμεία και τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.
Ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Εργαστήριο:
Επιλογή Εξέτασης:
Τρόπος Πληρωμής:
Αριθμός Ασφάλειας:
Τίτλος:*
Όνομα:*
Επώνυμο:*
Ημερ. Γέννησης:
Φύλο:*
Email:*
Κινητό:*
Θεράπων Ιατρός:
Πως μάθατε για εμάς:

Τα πεδία με * (αστερίσκο ) είναι υποχρεωτικά.

Συμπληρώνοντας αυτό το "κουτάκι", επιβεβαιώνω ότι έχω ενημερωθεί σχετικά με τη Γνωστοποίηση Ιδιωτικότητας Προσωπικών Δεδομένων, που παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με το πως η Affidea θα διαχειρίζεται τα προσωπικά μου δεδομένα για τους σκοπούς παροχής Υπηρεσιών Υγειονομική Περίθαλψης.

   
Γρήγορη πρόσβαση σε Ιατρικές Εξετάσεις στα Εργαστήρια της Affidea..

Πως γίνεται μία Μαγνητική ή Αξονική Τομογραφία; Τι πρέπει να γνωρίζω για την Ψηφιακή Μαστογραφία;

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας για όλες τις διαδικασίες εξετάσεων. Σε κάθε υπηρεσία μας θα βρείτε περαιτέρω πληροφορίες στην ενότητα FAQs