Affidea Ευρωιατρική Ψυχικού: Σε πλήρη λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο Τμήμα Καρδιαγγειακών Παθήσεων

 

Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την υγεία της καρδιάς με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και την απαραίτητη εξειδίκευση και τεχνογνωσία.

Η Affidea Ευρωιατρική, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης και ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών της, έθεσε σε πλήρη λειτουργία Πρότυπο Καρδιολογικό Τμήμα στην ιατρική μονάδα που διατηρεί στην περιοχή του Ψυχικού (Αδριανείου 28 & Βεάκη). Η διενέργεια ειδικών εξετάσεων, όπως το διαστολικό stress echo και το exercise echo (stress echo με άσκηση), το οποίο περιλαμβάνει δοκιμασία κόπωσης στον κυλιόμενο διάδρομο Τ 2100 ή στο προηγμένης τεχνολογίας ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο E Bike EL, κάνει το νεοσύστατο τμήμα μοναδικό.

Παράλληλα, προσέθεσε ιατρείο καρδιο-ογκολογίας για ασθενείς με νεοπλασίες, με στόχο να τους βοηθήσει να λάβουν την ενδεδειγμένη θεραπεία και να την ολοκληρώσουν με ασφάλεια, ώστε να προληφθεί η βλάβη στην καρδιά και στα αγγεία τους.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, οι οποίες απαιτούν υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης, εμπειρίας και τεχνογνωσίας από πιστοποιημένους καρδιολόγους, καθώς και τον αντίστοιχο σύγχρονο εξοπλισμό, παρέχονται με απόλυτη αξιοπιστία και μέγιστη ασφάλεια από την Affidea Ψυχικού.

Η Affidea Ψυχικού λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2011, σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής με ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον προς τον εξεταζόμενο. Παρέχει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, προληπτικού και διαγνωστικού ελέγχου, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ψηφιακές εφαρμογές πρωτοποριακές για την Ελλάδα και παράλληλα μέσω ενός καινοτόμου συστήματος διαχείρισης και αποθήκευσης των εξετάσεων μπορεί και διαμορφώνει ένα άριστα οργανωμένο αρχείο ιατρικού ιστορικού για κάθε εξεταζόμενο.

Στο Κέντρο πραγματοποιούνται εξετάσεις υπερήχων, εξειδικευμένες εξετάσεις διάγνωσης αγγειακών παθήσεων (Triplex αγγείων), ψηφιακή μαστογραφία, μαγνητική τομογραφία και μέτρηση οστικής πυκνότητας, υπό την επίβλεψη του επιστημονικού διευθυντή του Ομίλου Δρ. Νικόλαου Λιάση. Η επιστημονική ομάδα στελεχώνεται από έμπειρους ιατρούς και άρτια καταρτισμένο προσωπικό. Ένα υπερσύγχρονο Εργαστήριο Βιοπαθολογίας συμπληρώνει τις διαγνωστικές υπηρεσίες, προσφέροντας άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα στους εξεταζόμενους. Η Affidea Ψυχικού είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και όλους τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Λειτουργεί καθημερινά από τις 06:30 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 07:30 έως τις 14:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο διασφαλίζει και αποδεικνύει την Ποιότητα λειτουργίας του και παροχής Υπηρεσιών Υγείας, εφαρμόζοντας Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 15189:2012 για κλινικές δοκιμές με αριθμό Πιστοποιητικού 946 (ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ) από τον κρατικό Φορέα Ε.ΣΥ.Δ. και ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ) από τον διεθνή Φορέα Πιστοποίησης DNV.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που πλαισιώνουν το νέο τμήμα.

CASE (Σύστημα ελέγχου δοκιμασίας κοπώσεως)

Παρακολουθεί το ηλεκτροκαρδιογράφημα του ασθενούς μέσω ειδικών αλγορίθμων κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας κοπώσεως.

Παράλληλα ανιχνεύει την ισχαιμία του μυοκαρδίου οφειλόμενη κυρίως σε στεφανιαία νόσο, δίνοντας έτσι αξιόπιστη διαγνωστική πληροφορία στον Ιατρό για τη μεταβολή του διαστήματος ST, τυχόν αρρυθμίες και λοιπές πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της καρδιάς.

Ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο E Bike EL για τη διενέργεια της εξέτασης δοκιμασίας κοπώσεως (Stress Test) και δυναμικής υπερηχοκαρδιογραφίας (Stress Echo)

Προηγμένης τεχνολογίας εργόμετρο με δυνατότητα λήψης υπερηχοκαρδιογραφικών εικόνων κατά τη διάρκεια της άσκησης χάρη στην ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη θέση του ασθενούς. Διαθέτει ειδικό σύστημα στήριξης του ασθενούς στην κατάλληλη θέση και ζώνη ασφαλείας.

Κυλιόμενος διάδρομος Τ 2100 για τη διενέργεια της εξέτασης δοκιμασίας κοπώσεως (Stress Test)

Εξασφαλίζει την μέγιστη ασφάλεια των ασθενών καθώς διαθέτει εμπρόσθιο, δύο πλαϊνά στηρίγματα καθώς και σύστημα άμεσης ακινητοποίησης.