Η ενημέρωση του κοινού είναι ίσως η μεγαλύτερη «ασπίδα» στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του στήθους. Στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας βρίσκεται διαρκώς ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Στόχος-Πρόληψη» με την Affidea να στέκεται σύμμαχος στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση, αλλά και αρωγός σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Έρευνες δείχνουν πως στη χώρα μας οι γυναίκες δεν εξετάζουν συχνά το στήθος τους ή και καθόλου. Στη θλιβερή αυτή διαπίστωση θέλησε να δώσει απάντηση ο «Στόχος-Πρόληψη», δημιουργώντας ένα βίντεο με σύνθημα «Μάθε το Στήθος σου».

Σκοπός του βίντεο είναι να ευαισθητοποιήσει με ευρηματικό τρόπο τον γυναικείο πληθυσμό και όχι μόνο, σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου. Προκειμένου να προσελκύσει και να αγγίξει το κοινό, ομιλητής είναι ο δημοφιλής παρουσιαστής Κωνσταντίνος Βασάλος. Στο βίντεο αυτό που διαρκεί ένα λεπτό, ο Κωνσταντίνος εξηγεί πώς το «Άγγιξε- Κοίταξε- Έλεγξε» είναι ένας εύκολος και άμεσος τρόπος για να ελέγξεις το στήθος σου και να είσαι εξοικειωμένος με αυτό.

Στο πρωτότυπο βίντεο συμμετέχει ο Δρ. Νικόλαος Λιάσης, Επιστημονικός Διευθυντής της Affidea Ψυχικού, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο διαγνωστικό εργαστήριο της Affidea στη Βάρη, το οποίο λειτουργεί από το 2006, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των νοτίων προαστίων και των γύρω περιοχών.

Σήμερα, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευθεί σε ποσοστό 100% με την προϋπόθεση να διαγνωσθεί έγκαιρα. Κατά συνέπεια η καλύτερη θεραπεία εξαρτάται από την έγκαιρη διάγνωση η οποία επιτυγχάνεται με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο, ακόμη και στις γυναίκες που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα ή ενόχληση. Ο έλεγχος αυτός είναι το σημαντικότερο «όπλο» στην καταπολέμηση του καρκίνου του στήθους.

Δείτε το σχετικό video εδώ: