Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, η ανάδειξη των Προσώπων της Χρονιάς που ξεχώρισαν για την δράση τους στον Νομό Αχαΐας και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα, με μία φαντασμαγορική εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Ionian tv και τα μεγάλα portal της περιοχής (στον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση).

Μία διοργάνωση με την υπογραφή της αρχαιότερης περιφερειακής εφημερίδας της χώρας, την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στην οποία Χρυσός και Περήφανος Χορηγός ήταν ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων και ψηφιακής απεικόνισης Affidea, που με συνέπεια δίνει το «παρών» στο κοινωνικό γίγνεσθαι σε όλη την επικράτεια, στηρίζοντας έμπρακτα μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αλλά και την ίδια την πολιτεία, όπως έγινε πρόσφατα με την δωρεά ενός σύγχρονου υπερηχοτομογράφου πολλαπλών χρήσεων στο Κέντρο Υγείας Ακράτας για το Ιατρείο επειγόντων περιστατικών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος Θεόδωρος Καρούτζος απένειμε το βραβείο στην ηρωίδα της διάσωσης Κωνσταντίνα Μπουζινέκη

Στην εκδήλωση της 5ης Ιανουαρίου παραβρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος, όπου έκανε και την βράβευση στην κατηγορία «Κοινωνία-Πρόσωπο», με βραβευθείσα την Κωνσταντίνα Μπουζινέκη. Μία νέα κοπέλα που το καλοκαίρι του 2019, αντιλήφθηκε έξι Ισπανούς κολυμβητές να παλεύουν με τα κύματα ανάμεσα στο Ρίο και το Αντίρριο, και με αυταπάρνηση και με μόνο ένα κανό διέσωσε τους λουόμενους.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία. Τιμούμε τα πρόσωπα που με τα επιτεύγματά τους φωτίζουν τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον. Θετικά παραδείγματα που πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται, λειτουργώντας σαν έμπνευση για πάρα πολλούς.

Ειδικότερα ο θεσμός των «Προσώπων της Χρονιάς» για εμάς στην Affidea αποτελεί έναν φωτεινό φάρο προβολής ανθρώπων και ομάδων που με τις πράξεις τους ωφέλησαν την κοινωνία αλλά κυρίως αποτελούν μία προτροπή προς την κοινωνία της Αχαΐας να τους μιμηθούν. Ο ίδιος ο θεσμός ταυτίζεται απόλυτα με τις αξίες που πρεσβεύουμε στην Affidea, εστιάζοντας στον άνθρωπο. Γιατί η Affidea βασίζεται στο δικό της ανθρώπινο δυναμικό για την ποιοτική παροχή των υπηρεσιών στον άνθρωπο που τις έχει ανάγκη».