Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για άνδρες σε ειδική, μειωμένη τιμή προσφέρει ο Όμιλος διαγνωστικών εργαστηρίων Affidea, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη.

Συγκεκριμένα, η προσφορά προληπτικών εξετάσεων περιλαμβάνει PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο), PSA Free, Ratio και Υπερηχογράφημα προστάτη στην προνομιακή τιμή των 25 ευρώ.

Περισσότεροι από 100.000 άνδρες στο δυτικό κόσμο χάνουν κάθε χρόνο τη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, ο οποίος όμως μπορεί να θεραπευτεί στο 70% των περιπτώσεων, αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ συνιστά τη δεύτερη αιτία θανάτου των ανδρών άνω των 50 ετών μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη των ανδρών. Οι όγκοι σχηματίζονται αρχικά στο εξωτερικό του προστάτη και στη συνέχεια εξαπλώνονται στους γύρω ιστούς. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, 1 στους 7 άνδρες θα εμφανίσει καρκίνο του προστάτη κάποια στιγμή της ζωής του.

Επιτακτική ανάγκη ο συχνός έλεγχος

Δεδομένου ότι η εν λόγω νόσος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, ο προληπτικός έλεγχος είναι επιτακτική ανάγκη για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Με δεδομένο τον ασυμπτωματολογικό του χαρακτήρα, καθώς και σε περιπτώσεις οικογενειακού ιστορικού προστάτη, η εξέταση πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών.

Στις περιπτώσεις που υπάρχουν συμπτώματα, αυτά είναι μεταξύ άλλων η συχνή ή επιτακτική ανάγκη ούρησης, με διακοπτόμενη ή καθυστερημένη ροή, το αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα, η δυσκολία στην ούρηση, η συχνουρία, κυρίως το βράδυ, η ατελής κένωση της κύστης και η επώδυνη εκσπερμάτιση. Παράγοντες που ενοχοποιούνται στην εμφάνισή του είναι η ηλικία, καθώς όσο μεγαλώνει ο άνδρας τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος, το οικογενειακό ιστορικό, αλλά και η κακή και πλούσια σε ζωικά λίπη διατροφή.

Η 15η Σεπτεμβρίου είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για μια νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους έως τις 15 Oκτωβρίου, στα διαγνωστικά εργαστήρια της Affidea σε όλη την Ελλάδα.

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Affidea, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του να παρέχει ολοκληρωμένες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας για όλους.