Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για άνδρες σε προνομιακή τιμή προσφέρει ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, για όλο τον Ιούνιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, που φέτος εορτάζεται στις 21 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα, η προσφορά εξετάσεων περιλαμβάνει PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο), F-PSA, Ratio και Υπερηχογράφημα ουροδόχου κύστεως-προστάτη στην ειδική μειωμένη τιμή των 25 ευρώ.

Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους έως τις 30 Ιουνίου 2020, σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea στην Ελλάδα.

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Affidea, σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει την αξία της πρώιμης διάγνωσης και της ειλικρινούς φροντίδας για τον άνθρωπο και την υγεία του.

Εσύ έκανες τον ετήσιο έλεγχο για τον προστάτη σου;

Επιτακτική ανάγκη ο προληπτικός έλεγχος

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ συνιστά την δεύτερη αιτία θανάτου των ανδρών άνω των 50 ετών, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Με δεδομένο ότι ο καρκίνος του προστάτη συνήθως αναπτύσσεται αργά και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, ο προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή του, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Λόγω του ασυμπτωματολογικού χαρακτήρα της νόσου, όπως και σε περιπτώσεις οικογενειακού ιστορικού προστάτη, η εξέταση πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών.

Η Ημέρα του Πατέρα είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για μια νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ας μην ξεχάσουμε να πούμε Χρόνια Πολλά σε όλους τους Μπαμπάδες! Και φυσικά, να τους υπενθυμίσουμε να φροντίζουν την υγεία του προστάτη τους. Γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα!