Πλήρης προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης από την Affidea Ευρωιατρική

H Affidea Ευρωιατρική, έχοντας ως πάγια επιδίωξη την εμπέδωση της αξίας της Πρόληψης στην Υγεία, προσφέρει πλήρη προληπτικό έλεγχο οστεοπόρωσης έως τις 30 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο εξετάσεων περιλαμβάνει

-Ca ΑΙΜΑΤΟΣ
-P ΑΙΜΑΤΟΣ
-Aσβέστιο ούρων 24ωρου
-P ούρων 24ωρου
-VitD3(OH) 25
-ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ και ένα ακόμη σημείο Δωρεάν.

Επικοινωνήστε με το Διαγνωστικό Εργαστήριο που σας εξυπηρετεί για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Οστεοπόρωση καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από σταδιακή απώλεια οστικής μάζας, με αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται εύθραυστα και λεπτά και ως εκ τούτου να παρατηρούνται συχνά κατάγματα. Δεν υπάρχουν εμφανή φυσικά σημεία της οστεοπόρωσης, με αποτέλεσμα να παραμένει “σιωπηλή” και απαρατήρητη για αρκετά χρόνια, εάν δεν ελεγχθεί ειδικά.

Στις γυναίκες η απώλεια της οστικής μάζας επιταχύνεται τα 10 πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση. Μία στις πέντε γυναίκες άνω των 50 ετών πάσχουν από οστεοπόρωση και μία στις τρείς από τις πάσχουσες θα υποστεί κάταγμα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το 75% των γυναικών που έχουν οστεοπόρωση δεν το γνωρίζουν.