Μια νέα, πρότυπη θεραπεία που υπόσχεται την εξάλειψη της κυτταρίτιδας σε σχέση με παράγοντες που δύνανται ως επί το πλείστον να αναστραφούν, ανακοινώνει το πάντα πρωτοπόρο στον τομέα της πρόληψης και διάγνωσης της υγείας όλων, Διαγνωστικό Κέντρο Affidea Ηρακλείου Κρήτης.

Ανακαλύψτε τη σύγχρονη μέθοδο καταπολέμησης της κυτταρίτιδας 

Η επαναστατική Carboxy θεραπεία φαίνεται να αποδομεί το θέμα «κυτταρίτιδα». Πρόκειται για ενέσιμη χορήγηση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε πολύ μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος που διαλύει το τοπικό λίπος. Η Carboxy θεραπεία είναι αρκετά διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική, εφαρμόζεται δε και στην αντιμετώπιση των ραγάδων και των υπερτροφικών ουλών.

Δείτε άμεσα ορατά αποτελέσματα!

Η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος ευθύνονται για την κακή κυκλοφορία του αίματος και η Carboxy θεραπεία επωφελείται μιας φυσιολογικής διαδικασίας του οργανισμού: τη χρήση οξυγόνου για την αποβολή διοξειδίου του άνθρακα. Με τη χορήγηση ακίνδυνης δόσης CO2 επιτυγχάνεται καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση προκαλώντας γένεση νέων αιμοφόρων κυττάρων στα επίμαχα σημεία, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η εξωτερική όψη της επιδερμίδας. Παράλληλα, το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλει και στη διάσπαση των λιπωδών κυττάρων που ευθύνονται για το τοπικό πάχος και εντείνουν την αντιαισθητική όψη «φλούδας πορτοκαλιού».

Το διοξείδιο του άνθρακα σε αντίθεση με το μονοξείδιο του άνθρακα δεν είναι τοξικό για τον οργανισμό. Τον βάζει μονάχα στη διαδικασία να αυξήσει τη ροή του οξυγόνου στέλνοντας ερυθρά αιμοσφαίρια για να «συλλάβουν» τα περίσσια μόρια διοξειδίου του άνθρακα CO2 και να τα μεταφέρουν στους πνεύμονες προκειμένου να αποβληθούν με τις επόμενες εκπνοές.

 

Ανώδυνη και Γρήγορη θεραπεία που δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά

Μία μέση συνεδρία διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά, ο ασθενής νιώθει μονάχα μία ελαφρά πίεση στην περιοχή και μοναδική πιθανή παρενέργεια είναι η εμφάνιση μικρού μώλωπα στο σημείο της ένεσης. Σε γενικές γραμμές απαιτούνται από 4 έως 12 θεραπείες ανάλογα με τη φύση και την έκταση του προβλήματος, ενώ συχνά συστήνονται και μερικές επαναληπτικές συνεδρίες ανά εξάμηνο για την εδραίωση των αποτελεσμάτων.

Κλείστε τώρα ραντεβού για δωρεάν εκτίμηση και επωφεληθείτε της προσφοράς μας

 

Γενικές πληροφορίες

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα ή σύνδρομο φλούδας πορτοκαλιού είναι η συγκέντρωση υποδόριου λίπους εντός του ινώδους συνδετικού ιστού που εκδηλώνεται τοπικά με πτυχώσεις και οζίδια στο δέρμα, συχνά στην πυελική περιοχή ειδικά στους γλουτούς, στα κάτω άκρα και την κοιλιά.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες μετά την εφηβεία. Έρευνες δείχνουν ότι το 85% – 98% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα καθιστώντας την κυτταρίτιδα μη παθολογική και συχνή κατάσταση. Προκύπτει από ένα πολύπλοκο συνδυασμό παραγόντων που κυμαίνονται από τις ορμόνες έως την κληρονομικότητα.

Πως δημιουργείται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα μολονότι αντιμετωπίζεται ως παθολογική κατάσταση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από φυσιολογικό λίπος κάτω από το δέρμα. Το λίπος εμφανίζεται ανώμαλο επειδή πιέζει τον συνδετικό ιστό προκαλώντας πτυχώσεις στο δέρμα.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι επιβλαβής, όμως είναι αντιαισθητική, και για αυτό το λόγο πολλοί άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από αυτή.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές βαθμίδες κυτταρίτιδας: Βαθμίδα 0: Η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή, ακόμα και όταν ασκείται πίεση στο δέρμα. Βαθμίδα 1: Η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή σε όρθια ή ξαπλωμένη στάση. Η υφή της φλούδας πορτοκαλιού παρουσιάζεται μόνον κατά την πίεση του δέρματος. Βαθμίδα 2: Η κυτταρίτιδα είναι ορατή σε όρθια στάση και εξαφανίζεται σε ξαπλωμένη στάση. Βαθμίδα 3: Ορατή κυτταρίτιδα σε όρθια και ξαπλωμένη στάση.

Οι αιτίες της κυτταρίτιδας

Η ύπαρξη κυτταρίτιδας δεν σημαίνει ότι υπάρχουν περιττά κιλά, για αυτό τον λόγο ακόμη και οι λεπτοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν. Ωστόσο, η απώλεια βάρους σε υπέρβαρα άτομα βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία κυτταρίτιδας είναι:

  • Κληρονομικότητα
  • Κακή διατροφή
  • Υπερβολικές δίαιτες
  • Αργός μεταβολισμός
  • Το πάχος και το χρώμα του δέρματος
  • Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας
  • Ορμονικές αλλαγές
  • Αφυδάτωση
  • Το συνολικό σωματικό λίπος