Η ανάγκη ενός check up για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» "Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας" στην Καλαμάτα, έγινε πράξη αγάπης και προσφοράς από τo Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea, που έσπευσε να ανταποκριθεί στο ραντεβού για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, επισημαίνοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου.

Η Αffidea, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται, στέκεται σταθερά δίπλα στο κοινωνικό σύνολο και υλοποιεί ενέργειες, στηρίζοντας τους συμπολίτες της και συνεισφέροντας στην τοπική κοινότητα. Θέλοντας να συμβάλει ιδιαίτερα στη φροντίδα και στην πρόληψη της υγείας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, προσέφερε στα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην Καλαμάτα, δωρεάν check up προληπτικού ελέγχου, χαρίζοντας έτσι χαμόγελα και έμπρακτη στήριξη στην ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στον οικείο χώρο των εξεταζόμενων, μέσω της εξειδικευμένης ομάδας της εξωτερικής αιμοληψίας της Affidea, από τη μικροβιολόγο του Διαγνωστικού Κέντρου κα Γιώτα Λάζαρη, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προφύλαξης, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας, με εγγύηση για την αξιοπιστία των ιατρικών αποτελεσμάτων. 

Άλλωστε, η σύγχρονη άποψη για την υγεία επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση. Το γνωστό πια σε όλους τσεκ απ είναι απαραίτητο ήδη από την παιδική ηλικία και μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, εφόσον γίνεται στο χρόνο που πρέπει και εξατομικεύεται με βάση την ηλικία, τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό κάθε ατόμου.