Η Affidea Ευρωιατρική  στο Περίπτερο Δωρεάν Ψηλάφησης και Ενημέρωσης του Στόχου-Πρόληψη στο Σύνταγμα

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γυναικών στο κάλεσμα του «Στόχου-Πρόληψη» για προληπτικό κλινικό έλεγχο μαστού. Στη διάρκεια της τριήμερης δράσης στις 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην κεντρική αίθουσα του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα, 20 εξειδικευμένοι εθελοντές ιατροί πραγματοποίησαν κλινικό έλεγχο μαστού σε περισσότερες από 900 γυναίκες, ενημέρωσαν πολλές περισσότερες για την αξία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ενώ μοιράστηκε από τις εθελόντριες ενημερωτικό έντυπο με καταγεγραμμένα όλα τα νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα της Αττικής που διαθέτουν μαστογράφο.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την συγκεκριμένη δράση επιβεβαιώνουν την ανησυχητική πραγματικότητα, πως πολλές γυναίκες δεν έχουν εντάξει την πρόληψη στη ζωή τους. Συγκεκριμένα από το σύνολο των γυναικών που εξετάστηκαν, το 45% δεν είχε ξανακάνει προληπτικές εξετάσεις μαστού!

Η τριήμερη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού πραγματοποιήθηκε με την έμπρακτη υποστήριξη του Ομίλου διαγνωστικών εργαστηρίων Affidea Ευρωιατρική που προσέφερε εξειδικευμένες διαγνωστικές παροχές σε ειδικές μειωμένες συμβολικές τιμές.

Η Affidea Ευρωιατρική στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια του «Στόχου»  για πρόληψη και έγκαιρη εξέταση, μειώνοντας τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού.