Η Affidea Ελλάδος συμμετείχε ως Υποστηρικτής στις εργασίες του 3rd  LAW FORUM ON DATA PROTECTION & PRIVACY, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στο N.J.V. Athens Plaza Hotel, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ) και του (ISC)² Hellenic Chapter.

Η συλλογή δεδομένων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, τα σύγχρονα εργαλεία Digital Marketing, οι προβληματισμοί για τη λήψη της συγκατάθεσης, οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες και εργασιακές σχέσεις είναι μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο Συνέδριο.

H κα Ειρήνη Λεϊμονή, Δρ. Βιολογίας, Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας & Προστασίας Δεδομένων της Αffidea Ελλάδος, αναφέρθηκε στην αποθήκευση δεδομένων των ασθενών στα διαγνωστικά κέντρα καθώς και στις εφαρμογές που δημιουργήθηκαν για να συλλέγονται αυτόματα τα δεδομένα σε ψηφιακά αρχεία. Στη συνέχεια, ανέλυσε τους κινδύνους από την τηλεϊατρική, από την χρήση δεδομένων από παλαιότερες βάσεις καθώς και από την πρόσβαση των προμηθευτών στην ιατρική πληροφορία. 

Για τον τομέα της Υγείας τοποθετήθηκε και η κα Χριστίνα Μαντά, Δικηγόρος LLM, DPO Executive, Privacy Advocate, υπογραμμίζοντας ότι "η μεγαλύτερη πρόκληση για την εφαρμογή του GDPR συναντάται στον χώρο της Υγείας, αφού αφορά στη διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων". Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μερικοί από τους κινδύνους στο χώρο της Υγείας είναι οι ελλείψεις στην εκπαίδευση του προσωπικού, στη διαδικασία αντιμετώπισης περιστατικών  παραβίασης προσωπικών δεδομένων και στη διαφάνεια απέναντι στο υποκείμενο των δεδομένων. Συμπερασματικά, υπογράμμισε ότι "ο δρόμος του GDPR είναι ένα ταξίδι χωρίς σταματημό που όμως προσφέρει στους οργανισμούς την ευκαιρία να εξελιχθούν, να αναδεικνύουν την ποιότητα τους και να αποδείξουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά και με συνέπεια τους ασθενείς και τους συνεργάτες τους".