Η Affidea, Υπερήφανος Χορηγός του Αγώνα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού «Greece Race for the Cure®», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχε στη 10η επετειακή διοργάνωση του Άλμα Ζωής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στο Ζάππειο.

Η ομάδα του ομίλου διαγνωστικών εργαστηρίων «Affidea – πάνω από όλα είναι η υγεία», συμμετείχε στον Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων, αλλά και στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, «Χαράζοντας Δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού». Στην ομάδα συμμετείχαν ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της Affidea.

Περισσότεροι από 5.000 γυναίκες και άνδρες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Affidea στο προαύλιο του Ζαππείου, για να ενημερωθούν σχετικά με την πρόληψη και τις διαγνωστικές εξετάσεις που η Affidea προσφέρει σε ανταγωνιστική, προνομιακή τιμή, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Μαστού.

Επιπλέον, η ομάδα της Affidea με το παιχνίδι «Βάλτε στόχο την υγεία σας» κέντρισε την προσοχή του κοινού και μετέδωσε το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευθεί, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα, παροτρύνοντας τις γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει, αλλά και το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους, να σκέφτονται και να μιλούν ελεύθερα για την νόσο και τα συναισθήματά τους γύρω από αυτή.

Η Affidea συμμετέχει, αλλά και διοργανώνει δράσεις με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση στο θέμα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού, συμβάλλοντας στην προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος της έγκαιρης διάγνωσης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης έχουν συντελέσει σημαντικά στον συστηματικό διαγνωστικό έλεγχο, ολοένα περισσότερων γυναικών, χάρη στον οποίο ο καρκίνος του μαστού ανιχνεύεται σε αρχικό στάδιο, όπου αντιμετωπίζεται με πολύ θετική πρόγνωση για τις γυναίκες.

Σχετικά με το Greece Race for the Cure
Το Greece Race for the Cure® είναι ένας αγώνας θεσμός, ο 2ος μεγαλύτερος αγώνας Race for the Cure® παγκοσμίως και πραγματοποιείται με την έγκριση της Susan G. Komen® και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Φέτος, στην επέτειο των 10 ετών της Διοργάνωσης, το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Κωστής Μπιτζάνης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, κα Μαρία Στρατηγάκη.

Για πληροφορίες σχετικά με την προσφορά προνομιακών τιμών με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Μαστού πατήστε εδώ