Γιορτή της Αιμοδοσίας στη Χίο

Με το μήνυμα "Ζήσε κι εσύ την εμπειρία της προσφοράς" η Εθνική Ασφαλιστική σε συνεργασία με την Affidea Eυρωιατρική, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 12 Μαρτίου, από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι, εθελοντική αιμοδοσία στο Γραφείο Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Χίο.

Με την παρουσία δεκάδων αιμοδοτών, υπαλλήλων, πελατών, αλλά και πλήθος κόσμου, που συμμετείχαν σε μια διαδικασία τόσο απλή, που όμως σώζει ζωές, η αιμοδοσία εξελίχθηκε σε πραγματική γιορτή, στα νέα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Χίο, στην οδό Ροδοκανάκη 42 και Νεοφύτου Βάμβα 1. Από το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» που υποστήριξε την ενέργεια, η Προϊσταμένη κα Άννα Σωτηρίου συνεχάρη την Εθνική Ασφαλιστική και την Affidea Ευρωιατρική για την πρωτοβουλία, ευχόμενη να βρει μιμητές.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Διευθυντής Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Μιχάλης Τάτσης, επεσήμανε ότι η ποιότητα υπηρεσιών της Εθνικής Ασφαλιστικής συνδυάζεται με την αντίστοιχη της Affidea, που αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα. «Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει, θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος» σημείωσε η Διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιρειών και Δικτύου Affidea κα Μαρουσώ Τρέσσου.

Απώτερος στόχος της ενέργειας των δύο φορέων είναι η προσφορά αίματος να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης και να αμβλύνει σημαντικά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αυτού.