Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά το ετήσιο Ιατρικό Συμβούλιο της Affidea Ελλάδος στις 18 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Marriott στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια της Αffidea στην Ελλάδα. Ομιλητές τόσο από τον ιατρικό, όσο και από τον διοικητικό χώρο του Ομίλου παρουσίασαν καίρια θέματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία των εργαστηρίων της Αffidea πανελλαδικά.

 

                                        

Ο κ. Θεόδωρος Καρούτζος, διευθύνων σύμβουλος της Αffidea στην Ελλάδα, κήρυξε την έναρξη του ετήσιου επιστημονικού συμβουλίου, ενώ παρουσίασε στην ομιλία του το ανθρωποκεντρικό όραμα του Ομίλου. Στη συνέχεια, ο διοικητικός διευθυντής κ. Γεώργιος Κοντοστόλης ανέλυσε το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων και δράσεων της εταιρείας, εξηγώντας πώς αυτές κάνουν την Αffidea να υπερέχει στο χώρο της σύγχρονης διαγνωστικής ιατρικής.

Ο επιστημονικός διευθυντής, Δρ. Νικόλαος Λιάσης παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η διαγνωστική ιατρική λειτουργεί μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στο μέλλον της ιατρικής απεικόνισης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την υπεύθυνη ακτινοφυσικό κα Κάτια Κατσάρη στο θέμα της ακτινοπροστασίας των εξεταζόμενων οι οποίοι υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις με χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας. Ο ιατρικός διευθυντής Δρ. Στάθης Δετοράκης παρουσίασε το πρόγραμμα Dose Excellence Project, το οποίο εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία σε εξετάσεις αξονικής τομογραφίας τα τελευταία 3 έτη σε εργαστήρια της Αffidea στην Ελλάδα και έχει στόχο να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό την ακτινική επιβάρυνση των εξεταζόμενων σε εξετάσεις αξονικής τομογραφίας, λαμβάνοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή και διαγνωστική ποιότητα εικόνας.  

   

Η Δρ. Χριστίνα Οικονομίδου, υπεύθυνη ιατρός των βιοπαθολογικών εργαστηρίων της Αffidea Ελλάδος, παρουσίασε τις προκλήσεις στο χώρο της εργαστηριακής ιατρικής, ενημέρωσε για τις νέες τάσεις και προκλήσεις που επικρατούν, προτείνοντας την εφαρμογή νεότερων διαγνωστικών εξετάσεων λόγω των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων. Η Δρ. Ειρήνη Λεϊμονή, υπεύθυνη διασφάλισης ποιότητας και προστασίας δεδομένων, υπογράμμισε τη σημαντικότητα της καταγραφής των ιατρικών συμβάντων ανά τα κέντρα κατά την πραγματοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ ο κ. Στάθης Βεληβασάκης, διευθυντής του τμήματος μηχανογραφικής υποστήριξης, παρουσίασε τον ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού στο χώρο της υγείας. Τέλος, έγινε μνεία στη σημαντικότητα της νέας νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των δεδομένων (GDPR) και πόσο αυτή αλλάζει πλέον τον τρόπο εργασίας και την καθημερινότητα στην ιατρική πρακτική.